zemjotres9

Овој документ содржи генерално инфо за настанот и вашиот настап.

Ве молиме за доверливост!
 Не ги објавувајте овие информации пред самите организатори да го направат истото. Ви благодариме!

1. Распоред на настапи:

ЧЕТВРТОК, 06.05.21
19:30 – 20:00 Дина Јашари
20:15 – 20:45 Перија

Тонски:
17:15 load in, 17:30 – 18:15 Дина Јашари
16:15 load in, 16:30 – 17:15 Перија

ПЕТОК, 07.05.21
19:30 – 20:00 3ject
20:15 – 20:45 The Local Blue

Тонски:
17:15 load in, 17:30 – 18:15 3ject
16:15 load in, 16:30 – 17:15 The Local Blue

САБОТА, 08.05.21
19:30 – 20:00 Александар Велики
20:15 – 20:45 Кантон6

Тонски:
17:15 load in, 17:30 – 18:15 Александар Велики
16:15 load in, 16:30 – 17:15 Кантон6

2. Backline

Drums: Pearl
20″ x 16″ Bass Drum
10″ x 7″ Tom
12″ x 8″ Tom
14″ x 14″ Floor Tom
14″ x 5″ Snare Drum

Bass Amps:
Vlad, Head + Box (15″)
Trace Elliott 1×15 (100w)

Guitar Amps:
HH, 2 x 12 combo box

Stage Manager: Ерик Омерагиќ, 075949161‬
Sound: Ненад Трифуновски, Трипе, 075682147‬

3. Важни информации

• Нараквиците можат да се подигнат од билетарата на МКЦ на денот на настанот, најдоцна 2 часа пред вашиот настап, со лична карта од претставникот, претходно најавен кај еден од организаторите.

• Ве молиме бидете во backstage еден час пред вашиот настап.

• Задолжително: секој тапанар си носи свои чинели и палици. Добош и кик педала по желба.

• Доколку не ви одговара некое појачало донесете си свое, но најавете му на вашиот тонец или стејџ менаџер со време.

• Ве замолуваме да започнете на време и да бидете точни до минута во однос на должината на вашиот настап. За жал нема простор за бис. Ве замолуваме да бидете солидарни кон останатите изведувачи.

• Ве замолуваме да бидете максимално експедитивни и солидарни по вашиот настап, ослободувајќи ја бината за следниот изведувач.

• Овој документ ќе биде поставен оnline и можно е да дојде до извесна промена. Ве молиме не го симнувајте локално овој документ, следете го на линкот кој ви е испратен.

Ви благодариме за соработката,
Земјотрес Crew