np-mel-machine-cd

Новиот Почеток – Melancholic Machine (цд)

200 ДЕН

Product Description

1. Допир 02:37
2. Години подоцна… 02:03
3. Надреални приказни 02:50
4. Секогаш твој пријател 01:36
5. Таму живеам 03:11
6. Новела 03:45
7. Милион прашања 00:49
8. Сопствена пародија03:13
9. Машина 03:35
10. Аматер 01:11
11. Посмртен марш 02:50
12. Булимија 04:32
13. Епилог 01:16
14. Ролеркостер 01:41

15. Hidden Track

Филип Тасевски – Fitz aka Feetz (вокал, гитара), Никола Исаиловски – Fat Cacko (гитара, yelling вокали), Александар Петровски – Аце (бас), Дени Крстев (тапани, вокали).

Снимано, миксано, продуцирано и мастерирано од страна на Валентино Скендеровски и Новиот Почеток (мај – октомври 2011) во студио Enterprise. Издадено на 24.02.2012. Музика и текстови: Филип Тасевски – Fitz aka Feetz, освен: “Епилог” – музика: Александар Петровски – Аце, “Посмртен марш” – музика: Никола Исаиловски – Fat Cacko. Аранжирано и отсвирено од Новиот Почеток. Фотографија: Борјан Сандревски. Дизајн: Филип Тасевски – Fitz aka Feetz.