Spank

Spank

spank-big

Жанр: панк рок
Формирани: 2007
Web: spankbt.bandcamp.com/
Букинг: mpejkovski@gmail.com

Изданија:
– LP “Choose Your Side” (2008) CD
– LP “One Step Ahead” (2013) CD
– LP “Stuck” (2015) CD

Био: Spank e панк рок бенд од Битола, формиран во 2007 година. Зад себе имаат три албуми – Choose Your Side (2008), One Step Ahead (2013) и Stuck (2015) + куп настапи зад себе. Низ трите изданија се провлекува една ултра мелодична и брза карактеристична нота која со текот на времето, стана нивен трејдмарк. Секој нивен настап е со полна енергија, од почеток до крај.

Популарни продукти