Retro Cabaret

Retro Cabaret

retro-big

Жанр: евегрин панк рок шлагер
Формирани: 2007
Web: retrocabaret.tk
Букинг: sixtyninerecords@gmail.com

Изданија:
– EP “Skopje” (2008) CD

Био: Retro Cabaret (без вулгарности опишано) е бавен превоз преку македонската поп / рок музичка историја “извозен” во punk rock / hip hop / reggae / skacore / jazzcore / funkcore / blues / tropical / ultra brutal death metal варијанта. Оформени летото Сатаново 2007 година, по EP-то “Скопје” (јули, 2008 година) и успешните “докази”, тие продолжуваат со вожњата.