Новиот Почеток

Новиот Почеток

np-big

Жанр: панк рок/мелодичен хардкор
Формирани: 2002
Web: noviotpochetok.com
Букинг: sixtyninerecords@gmail.com

Изданија:
– LP “Еволуцијата би требало да започне сега…” (2006) CD
– LP “Агнозија” (2009) CD
– LP “Melancholic Machine” (2012) CD
– Сингл “Кауч крал” (2013) Digital
– LP “Јас сум земја” (2015) CD, Vinyl

Био: Новиот Почеток е бенд препознатлив по своите енергични настапи, и е еден од најдолго-свиречките панк рок бендови од Македонија, основан во 2002 година. Зад себе имаат 4 LP изданија, а во последните неколку години бендот отсвире 5 поголеми турнеи низ Европа.

Популарни продукти