Generiss

Generiss

generiss-big

Жанр: панк рок
Формирани: 2008
Web: generiss.bandcamp.com
Букинг: sixtyninerecords@gmail.com

Изданија:
– EP (20??) CD
– LP “On The Brink Of Destruction” (2013) CD
– Сингл “Unite” (2015) Digital

Био: Generiss свират симпатичен панк рок, кој многу потсеќа на звукот од 90-те. Мелодичните вокали, терци, квинти, кварти и и што уште не, испреплетени со класичните рифови и октави го прават нивниот звук топол и пријатен. Зад себе имаат едно EP, еден албум, и + еден сингл.

Популарни продукти