Fitz

Fitz

fitz-big

Жанр: акустика
Формиран: 1987:)
Web: fitzmusic.bandcamp.com
Букинг: sixtyninerecords@gmail.com

Био: Fitz од Noviot Pochetok, Retro Cabaret и Astrolungs понекогаш настапува solo и акустично. Првото официјално EP “Троја” излезе на 11 септември 2012 година како бесплатно издание, a има издадено и неколку синглови низ годините.

Изданија:
– EP “Troja” (2012) Digital
– Сингл “Оружје од гнев” (2014) Digital