69 Enfermos

69 Enfermos

enfermos-big

Жанр: punk rock
Формирани: 1995
Web: 69enfermos.bandcamp.com
Booking: 69enfermos@gmail.com

Изданија:
– Democracia? (1999) Independent Release
– Una Vida Menos Ordinaria (2002) Tropical Punk Records
– Derechos No Privilegios (2006) The Box Records
– Esto Es Punk Rock! (2012) Independent Release
– La Perspectiva Es Relativa (2014) Sixtynine Records
– Beyond Borders (2015) Sixtynine Records

Био: 69 Enfermos се мелодичен хардкор/скејт панк бенд од Богота, Колумбија, формирани во 1995. Во овие 20-тина години ја имаат делено сцената со значајни бендови како Rufio, A Wilhelm Scream, Less Than Jake, Mute и многу други. Дел се од многу интернационални компилации од Америка, Мексико, Колумбија, Перу, Чиле, Аргентина, Полска, а сега се дел и од Sixtynine семејството.